Абитуриентите от СУ-Златица отпразнуваха своя бал

 

Вчера, 25-ти май, зрелостниците на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица отпразнуваха своето завършване. Пременени в красиви и изящни тоалети те прекрачиха за последен път прага на любимото училище. Младежите бяха посрещнати от своите учители, близки и роднини. Всеки един абитуриент беше извикан поименно от водещите и премина по червения килим. Всички многократно отброиха до 12. Зрелостниците бяха поздравени от директора на училището Емилия Микова.

/Приветствие Емилия Микова/

Младежите бяха поздравени и от кмета на общината Стоян Генов.

/приветствие Стоян Генов/

Трима ученици от випуска бяха обявени за зрелостници на годината и бяха наградени с плакети от кмета Генов. Това бяха Александра Бачева, Дилян Георгиев и Пламен Димитров.

Младежите бяха поздравени и от класната си ръководителка Даниела Чернева. Тя беше подготвила и мил подарък за своите ученици, като ги върна назад в годините чрез специално видео.

Специален музикален поздрав към всички отправи Невелина Сараджова. Специална изненада за абитуриентите поднесоха момичетата от вокална група „Средногорски звън“, от която е част и абитуриентката Александра Бачева. Те изпълниха няколко музикални поздрава към всички присъстващи. Като завършек на своята изненада момичетата, под ръководството на Невелина Сараджова, изпълниха песен акапелно.

Част от зрелостниците бяха приятно изненадани от своята учителка в детската градина Христина Русекова. Тя беше подготвила специални подаръци за спомен.

След церемонията в училището с шествие абитуриентите се отправиха към центъра на града. Те бяха предвождани от „Марчинг Бенд“ с ръководител Тодор Цачев. Пред сградата на читалище „Христо Смирненски“ младежите бяха поздравени с няколко изпълнения на бенда и мажоретките. Те многократно отброиха до 12. В салона читалището всеки един зрелостник беше представен със забавно стихче. Така беше представена и класната им ръководителка Чернева, която получи и букет с цветя и подарък от своя випуск. Тя отново поздрави любимия си клас и сподели мили спомени. От името на учениците беше прочетен благодарствен адрес към учителите. Представител на родителите поздрави младежите.

Музикален поздрав към класната ръководителка отправи Александра Бачева съвместно с Невелина Сараджова. Празникът на младежите продължи в ресторанта в града.

 

Публикувана на: 2023-05-26
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"