Чавдар посрещна множество гости за Коледа

 

В навечерието на Коледа, в рамките на инициативата „Коледното села на България – село Чавдар”, на жители и гости на Чавдар гостуваха писателят и университетски преподавател Георги Бърдаров и известният презентатор Иво Топалов.  Присъстващите имаха възможността да присъстват на открит урок по презентационно и ораторско майсторство.

Двамата експерти разкриха пред присъстващите някои тънкости на презентационните умения и увлекателното разказване, и споделиха забавни случки от практиката им.

На събитието, както и на всички събития от коледното село, присъстващите имаха възможността да участват в томбола с награди, които ще бъдат изтеглени в новогодишната нощ.

Навръх Рождество Христово Чавдар отново беше привлекателен център за множество туристи, дошли да видят коледното село и най-вече местния обичай коледуване. Самодейците от коледарска група „Чавдар” пристигнаха специално да поздравят за празника жители и гости. Те нарекоха за здраве и берекет като пяха традиционни песни с наричания под съпровода на гайдата на Стоян Маджаров. По традиция, кметът на общината Григор Даулов ги надари с краваи и суджуци. Даулов поздрави за светлите празници и всички присъстващи.

/приветствие Даулов/

Последва концерт-спектакъл на самодейните състави към читалище „Надежда” – Група за стари градски и шлагерни песни „Спомени” с ръководител Кузман Кузманов, Хор за обработен фолклор „Китка” с ръководител Кузман Кузманов, Клуб за народни хора „Чавдар” с хореограф Събина Делова и младата изпълнителка Мирена Василева.

Бурни аплодисменти съпътстваха всяко изпълнение. По-късно следобед жители и гости на Чавдар се насладиха на поредната изненада – концерт на струнно трио FLAWLESS.    

Трите дами, Адриана Пеева - цигулка, Бистра Копринкова - виола и Марина Хинова – виолончело, поздравиха публиката си с известни произведения и предизвикаха усмивки и аплодисменти.

 

Публикувана на: 2023-12-28
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"