Читалището в Пирдоп има нов председател

2020-06-25 15:55
 

Николина Божкова стана новият председател на читалище „Напредък” – Пирдоп. Това се случи след проведено вчера Отчетно-изборно събрание на културната институция. Претендентът на Божкова за поста беше Пенка Чолакова. За заместник председател беше избрана Донка Бикова. Специално за „Средногорие Медия” новият председател Божкова сподели амбицията си за работа в полза на читалището и обществото.

Николина Божкова: “Снощи от 17:00 часа беше обявено редовното отчетно-изборно събрание на читалище “Напредък 1869” и от снощи има избрано ново ръководство. Аз съм избрана като председател. Разбира се, предстои вписване на това ръководство в регистъра на читалищата. Знаете, че по търговския закон, тези организации също правят вписвания така, че все още сме две ръководства и старото, и новото. На първото заседение, непосредствено след приключване на събранието, новото настоятелство, по мое предложение, избра г-жа Донка Бикова за заместник председател на настоятелството с идеята да можем да обединим двете усилията и знанията си върху читалищния живот, за да може по-натам този живот да бъде разгърнат. На следващо редовно заседание ръководството ще се реконструира, тъй като аз имам идея - всеки един от членовете на настоятелството да поеме съответен ресор и да има по-голяма отговорност в движението и в организационния живот на читалището като организация.”

Репортер: “Какъв беше резултатът от избора? Колко бяха претендентите, освен Вас, и с колко гласа Вие бяхте избрана?”

Николина Божкова: “За председател претендентът беше само един - г-жа Пенка Чолакова. От реално останали в кворума към този момент 96 човека, аз бях избрана с 63-65, там някъде, около тези гласове.”

Репортер: “Каква е визията Ви? Какво ще се промени в читалището? Какво ще правите поне в близкото бъдеще?”

Николина Божкова: “Трудно ми е да направя точно стъпките, но амбицията, не само моята, доколкото усетих и членовете на настоятелството и заместник-председателя, нашата идея, която вече наистина се превръща в амбиция, е не само да съхраним това, което 150 години е градено в това читалище, но да развием дейността. Ако трябва да се обособят нови състави, да привлечем нови членове, да обновим сегашните състави без да изключваме, тоест да увеличим състава на читалището като Общо събрание и обогатим цялостната дейност най-вече в името на Пирдоп, защото Пирдоп наистина заслужава това свое читалище, това огнище на култура, което 150 години не е загасвало.”  

Новият председател Николина Божкова заяви категорично, че ще работи за читалище „Напредък” напълно безвъзмездно.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Научно-популярен филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информациона емисия
 • 20:50 - Научно-популярен филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"