Читалището в Пирдоп проведе ученически конкурс за рисунка

 

Читалище „Напредък” в Пирдоп оцени и излъчи победители в конкурс за рисунка. Това стана в края на миналата работна седмица.

Припомняме, че културната институция обяви конкурс за рисунка на тема „Зимна приказка”. В него имаха възможност да участват деца и младежи от първи до дванадесети клас. Участниците бяха разделени на три възрастови групи – от първи до четвърти клас, от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас. В конкурса взеха участие множество ученици  от училища в района: ОУ "Св Св. Кирил и Методий" с.Чавдар, НУ "Тодор Влайков" гр. Пирдоп , СУ "Саво Савов" гр. Пирдоп, ПГМЕ гр. Пирдоп и  от читалище "Съединение 1885" с.Климентово. Организаторите получиха 88 творби. Конкурсът се проведе в рамките на спечелен от пирдопското читалище проект. Повече за това разказа ръководителят му Миленка Иванова.

/интервю Иванова/

В края на миналата седмица петчленно жури оцени рисунките, излъчи победителите и присъди награди. За творбите и тяхното оценяване сподели преподавателят по Изобразително изкуство Кристина Павлова, член на оценителната комисия.

/интервю Павлова/

При най-малката възрастова група, от първи до четвърти клас, първо място беше присъдено на Ванеса Найденова от 3в клас, второ - на Владислав Габеров от 2в клас   и трето – на Яница Якимова от 4б клас, всички от НУ “Тодор Влайков“. В тази категория бяха присъдени две поощрителни награди – на Ивайла Домусчиева от 2а клас  на пирдопското начално училище и на Митко Диков от 2а клас  също от началното училище.

Във втората възрастова група, от пети до осми клас, първо място беше присъдено на Диана Кръстанова от 6б клас, второ място – на Теодора Цанова  от 5а клас и трето място – на Елеонора Нанкова от 8а клас, всички от  СУ „Саво Савов“. Поощрителна награда получи Симона Симеонова от 7а клас от гимназиалното училище.

При най-големите, от девети до дванадесети клас, първото място завоюва Василена Лалова от 10клас, второ място - Илияна Маргитова от 12 клас  и трето - Дарина Владова от 10 клас, всички от СУ „Саво Савов“. Поощрителна награда получи Ивена Висариева от 12 клас  на гимназията.

Беше присъдена специална награда, осигурена от Георги Чобанов, член на читалищното настоятелство. Тя отиде при Мадлен Петрова от 11 клас на СУ „Савов Савов“. За призьорите са предвидени награди и грамоти, които могат да получат в читалището, а всички останали ще получат грамоти за участие.

Всички творби в конкурса "Зимна приказка" бяха изложени в петъчната вечер, на 2 февруари, във фоайето на читалището и ще останат на разположение на желаещите да ги видят и в следващите дни.

 

Публикувана на: 2024-02-06
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"