Читалището в Златица с постоянна художествена галерия

2020-11-09 15:57
 

По повод Деня на народните будители, Народно читалище „Христо Смирненски” гр. Златица поднесе  своя подарък към посетителите си.

От 1 ноември библиотеката към читалището вече функционира и като постоянна галерия. В залата на отдела за възрастни ще бъдат излагани колекции от картини на местни художници, пряко свързани с историята на читалището.   Към настоящият момент  е представена изложба  в памет на Димитър Кънев – художник, карикатурист и скулптор,  по повод 15 години от неговата кончина.

За най-малките посетители на библиотеката също има много приятна изненада. На входа на отдела за деца малчуганите ще бъдат посрещнати с  рисунки на приказни герои, оживели с помощта  на  местната художничка Ренета Павлова.

Читалищното настоятелство отправя своята благодарност и признателност към община Златица и металургичния завод за включването на проекта за ремонт на библиотеката в партньорската програма, както и към  фирмата-изпълнител за коректното отношение. 

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"