«Дънди» работи нормално при извънредно положение

2020-04-15 15:50
 

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс” за България д-р инж. Илия Гърков взе участие в сутрешното предаване „Дарик кафе” на Дарик радио. Той се включи в предаването по телефона. Журналистите го завариха на работа в рудничната компания в Челопеч. Темата на разговора беше работната обстановка в условията на извънредното положение и икономическата криза в минния сектор.

Гърков заяви, че компанията продължава да работи, няма съкращения на служители и не се предвиждат такива, а тези служители, които имат възможност да работят от вкъщи го правят. Останалите служители, които работят на терен в предприятието, го правят при спазване на противоепидемичните мерки. Задължително се носят маски и се дезинфекцира на всеки час – час и половина. По думите на Гърков компанията изпитва известни затруднения с доставките, но работата продължава. Гърков отбеляза, че служителите на рудника в Челопеч и прилежащите производства са отговорни към ситуацията в момента и стриктно спазват всички мерки. По отношение на световната и китайската икономически кризи той заяви, че това се отразява на минния бизнес, но го прави по-подготвен. В конкретния случай това ще доведе до промяна в ситуацията на пазара предвид по-голямото търсене на електроника и потреблението на смарт устройства, в които съдържанието на благородни метали е голямо. Това ще повиши търсенето на суровините от производствата на златния рудник в Челопеч, Крумовград и други. Възстановяването на икономиката в световен план става бавно и ще се усети в следващите месеци до година и половина.

На финала на участието си в предаването Илия Гърков използва възможността да поздрави всички свои колеги и приятели, техните семейства и близки от района и страната с настъпващите светли великденски празници. Той отправи призив към всички с думите „Нека да се пазим!”.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Научно-популярен филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информациона емисия
 • 20:50 - Научно-популярен филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"