Детска градина в Златица се сдоби с термокамера

2020-11-17 15:54
 

Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“, гр. Златица, има вече  термокамера.

Тя е монтирана на източния вход на основната сграда и разполага с модул за безконтактно измерване на температурата, дистанционен сензор, с HD камера и 5-инчов HD дисплей. Базата ѝ данни е до 10 000 лица. Работната ѝ температура е от – 10 до + 65 градуса по Целзий. Данните за лицата, ползвали термокамерата се съхраняват до 30 дни от момента на измерване на температурата им. Процедурата е съобразена със Закона за защита на личните данни. Това съобщиха от община Златица чрез социалната мрежа.

Измерването на температурата на децата и служителите в детската градина става като лицето се доближи до камерата пред високочестотния инфрачервен термометър. Същият регистрира температурата и ако тя е над 37.2 градуса – се подава звуков сигнал. Ако температурата е под 37.2 приятен детски глас, посреща децата, като те чуват: „Добре дошли, весели игри“. Процедурата отнема по малко от 2 секунди и провеждането на сутрешния филтър става много бързо.

Ръководството на детското заведение изрази задоволство от инициативата на кмета на общината за монтирането на термокамерата, която ще бъде полезна и в бъдеще за навременно откриване на грипни и простудни заболявания.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"