Детската градина в Копривщица изпрати бъдещите първокласници

2020-06-08 16:19
 

С копривщенска седянка, випускниците на ДГ „Евлампия Векилова“ си взеха сбогом с учителите и получиха своите удостоверения за завършено обучение в подготвителна група.

Въпреки невъможността за обучение и подготовка на място в детската градина в последните близо три месеца, децата  и родителите се възползваха от предоставената им възможност на социалните мрежи за преподаване и обучение.

При завършването си, на лятната сцена в двора на старото училище, те изразиха любовта си към народното творчество  и пресътвориха «копришки задявки  и раздумки». В края на утрото те посветиха песен и стих на любимата си детска градина и учители. С тях се сбогува и учителката Елена Чумпова, която след 43 години изпрати своя последен випуск към родното училище. Децата получиха подаръци от своите учители - лента, забавни игри, логото на випуска и стихче за всяко дете, написано от учителите им. Средствата за подаръците  са набирани чрез участия в различни конкурси. Припомняме, че книжарница „Ирисите“ награди с ваучери и парична премия тяхната приказка  „Картофена магия“, а на празника на копришкия брабой децата получиха парична премия и подаръци за драматизацията на приказката и изработените сладки от картофи. Въпреки невъзможността да посещават детското заведение, децата успяха да организират засаждане на фиданки от дъб в навечерието на 24 май в околностите на града и „Парад на хвърчилата“.

На тържественото утро по връчване на свидетелствата, родителите благодариха на учителите Чумпова и Кунчева за усилията, грижите и обучението на децата им. И както се полага на всеки празник, в лятната градина на сладкарницата родителите бяха подготвили почерпка и забавни игри с клоуна Митьо. Всички си пожелаха на добър час и среща на 15 септември, когато учителите ще предадат  децата на своите колеги  в първи клас.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"