Днес е Илинден. Град Пирдоп има празник

2020-07-20 15:46
 

На днешния ден - 20 юли, българската православна църква почита  паметта на Свети пророк Илия. Църковният празник е наречен от народа Илинден. Свети Илия се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк. Името му означава "крепост Господня".

На този ден град Пирдоп отбелязва своя празник. Тази година, поради усложнената епидемиологична обстановка, празникът няма да се състои както предишни години. Ръководството на община Пирдоп, обаче, реши да приготви традиционния за повода курбан, който да бъде раздаден на жителите от няколко пункта в града.

По повод празника кметът на общината Ангел Геров направи обръщение към съгражданите си с пожелание за здраве, радост и благополучие във всеки дом.

Обръщението може да гледате веднага след емисията новини.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"