Домът за хора със сетивни нарушения в Пирдоп получи подаръци

 

В навечерието на светлия християнски празник Коледа, ръководството и обитателите на Дом за хора със сетивни нарушения в Пирдоп бяха зарадвани с подаръци. Така необходимите им отоплителни уреди, одеяла, хигиенни материали, дезинфектанти и други пристигнаха днес в Дома. Дарението направиха ученици от 12 клас на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение в Челопеч в рамките на благотворителната им кампания „За незрящата душа“.

Припомняме, че инициативата е на Виктория Николова, Ивет Дюлгерова, Памела Маринова и Цветелина Ганчовска с преподавател и ментор Димитринка Арнаудова. От началото на декември те организираха благотворителна акция по събиране на средства за закупуване на всичко необходимо. Към инициативата се включиха средногорски общини, фирми и частни лица. Инициативата събра 3500 лева, с които младежите закупиха предварително уговорените материали и уреди за потребителите. Дори бяха дарени два таблета с включен абонамент за специализирана платформа за четене.

Цветелина Ганчовска – инициатор: „Инициативата е организирана по проект, който ни е зададен от г-жа Димитринка Арнаудова, проект по Свят и личност, като нашата идея беше наистина да организираме нещо малко, но в момента, в който започнахме и се захванахме с инициативата с голям ентусиазъм, решихме наистина да помогнем на Дома и да направим всичко възможно, което е по силите ни, за да предоставим това, от което те имат реална необходимост, а именно отоплителни средства.”

Репортер: „А трудно ли се събират в днешно време благотворително средства или имаше отзивчивост от страна на хората?”

Цветелина Ганчовска – инициатор: „Ами не бих казала, че е трудно. Срещнахме не малко трудности, реално да, но ние гледаме да сме позитивни и наистина хората в този район са много отзивчиви. Отново благодарим на всички, които се отзоваха с голяма готовност, въпреки нашия непрофесионализъм, защото наистина не знаехме как се прави проект. Искаме да благодарим на всички, които се отзоваха и най-вече на г-жа Димитринка Арнаудова, която ни научи как наистина правилно се прави проект.”

На 23 декември младежите предоставиха в Дома подаръците. Дарителите бяха посрещнати от ръководство, персонал и обитатели. От името на всички директорът на Дома Ненка Калканджиева благодари сърдечно на младежите и техния ментор за оказаното внимание и пожела здраве и весели празници.

Ненка Калканджиева - директор на Дома: „Искам от името на персонала и от името на потребителите да благодаря на тези инициативни момичета и на тяхната ръководителка. Надявам се проектът да се е осъществил така, както вие сте очаквали. Моите очаквания ги надмина. Много ви благодаря на всички.”

Като добри домакини Калканджиева поднесе питка и скромни подаръци за младите благодетели.

Публикувана на: 2020-12-23
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"