ДПМ взе участие в научен фестивал

 

На 26 юли се проведе научният фестивал „Ало, космос! Говори България!“, организиран от Атлантически клуб България и посолството на САЩ. Целта на събитието бе да запознае посетителите с красотата на науката и да ги докосне до света на новите технологии. Във фестивала участниците имаха възможност да се включат в различни работилници, игри и лекции.

Чрез поредица от интерактивни дейности, екип от специалисти на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, демонстрира силата на иновациите в минната индустрия. Виртуално посещение даде възможност на участниците в събитието да се потопят в работната атмосфера на рудник „Челопеч“ и да се запознаят с модерното минно производство. Атракция за малки и големи беше възможността да се облекат и снимат като миньори на различни фонове от рудниците „Челопеч“ и „Ада тепе“.

Най-голямата атракция се оказаха очилата за виртуална реалност, чрез които участниците разгледаха подземните галерии, начина на добив и преработка на рудата  и машините, с които се извършва цялата подземна дейност. Чрез директна Wi-Fi връзка посетителите успяха да наблюдават на живо процеса на работа в предприятието и да разгледат единствения автономен дрон, който работи в подземни условия.

От дълбините на Земята събитието се пренесе в Космоса с прякото включване с Международната космическа  станция. Посетителите от цялата страна имаха възможността да зададат своите въпроси директно към астронавтите от НАСА.

Публикувана на: 2021-07-28
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"