Душанчани отбелязаха празника си Петровден

 

На 29 юни, в деня на Светите Петър и Павел или Петровден, своя празник отбеляза село Душанци. Множество жители и гости на селото се събраха в центъра, за да се повеселят заедно. Официални гости на празника бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, председателят на общинския съвет Кристина Петкова, представители на местната власт от района, общински съветници, ръководители на институции и организации, представители на едрия бизнес.

Програмата започна с химна на България, а кметът Златка Кънева поздрави с празника, като пожела здраве, добри дни за Душанци и неговите жители. Кънева изказа искрени благодарности на спонсорите на празника за оказаната подкрепа.

Кметът Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Кристина Петкова също приветстваха празнуващите и пожелаха здраве и много добро настроение в този ден.

Поводът беше използван за връчване на Почетен знак на община Пирдоп на Дойчо Иванов Иванов. Отличието се връчи за активното му дългогодишно участие в обществения живот на общината в областта на културата, литературата и журналистиката и във връзка с неговата 70-а годишнина. По традиция, подаръци и грамоти от кметство Душанци получиха и обществено активни граждани на селото, както и спонсорите - медодобивната компания „Аурубис България”, Община Пирдоп и Павел Николов.

С богат поздравителен музикално-танцов спектакъл се представиха самодейните състави към читалище „Светлина” в село Душанци - двете танцови групи с ръководители Павлина Николова и Денис Берберов, и женският тригласен хор с ръководител маестро Кузман Кузманов. Със своите изпълнения малки, големи и още по-големи самодейци предизвикаха бурните аплодисменти на публиката.

Гост-изпълнители бяха певицата Мариета Петракиева и оркестър „Славяни”.

В двора на църквата „Св.Св. Кирил и Методий” беше приготвен курбан, който беше осветен от отец Спиридон и беше раздаден на присъстващите за здраве и благоденствие.

Празникът продължи с много веселие и настроение през целия ден, а вечерта цветни фойерверки озариха небето над Душанци.

 

Публикувана на: 2024-07-01
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"