Готова е новата спортна зала в Чавдар

 

Завърши строителството и оборудването на новия физкултурен салон към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с.Чавдар. Съвсем скоро предстои официалното му откриване. Това съобщи кметът на община Чавдар Григор Даулов. Припомняме, че през пролетта на миналата година започна изграждането на спортното съоръжение в двора на училището в Чавдар. Проектът е на стойност 200 хил.евро и срокът на изпълнение беше пролетта на тази година. Заради епидемичната обстановка в страната не беше възможно откриването на обекта. Салонът е готов и кметът Даулов изрази надежда скоро да може да се открие. Заради пандемията бяха отложени и редица други мероприятия за важни дати, за което Даулов изрази съжаление.

Григор Даулов – кмет на община Чавдар: „Макар, че тази година беше лоша откъм гледна точка на провеждане на събития, на културни празници, които имахме. Почти всички паднаха, защото бяха след март месец. До март се случиха. Остана един заключителен концерт по случай тяхната 120 годишнина. Надявам се, мисля, че засега датата се очертава 1 ноември, да се случи. В училището вече започна отново менталната аритметика, заниманията. Има и други занимания с деца, които сега предвиждаме за извънкласни занимания. Физкултурният салон е готов отдавна. Сега чакаме поредната заповед на министъра на здравеопазването да бъде по-малко рестриктивна. Видяхме някаква светлинка сега в последната заповед и сме решили да му направим публичното откриване, защото се допуска състезание на закрито. Той наистина е една много красива и модерна спортна инфраструктура. Дори скоро беше идвал един треньор по баскетбол, по друг повод и просто му го бяха показали. Той беше казал, че наистина това отговаря на условията, в които те тренират. Винаги съм смятал, че всичко това трябва да е насочено към бъдещето, към децата, защо не и към родителите. Родителите също имат много важна роля в целия този процес затова искаме да надграждаме постоянно нещата, които се случват и в училище и в детската градина. Има още неща, които предвиждаме. Една по-мащабна идея, но още всичко е идея и нека малко да се канализират нещата. Сега сме още на етап лутане, ще ви запознаем.”

Припомняме още, че отложените мероприятия на читалище „Надежда” в Чавдар бяха във връзка с отбелязването на 120-тата годишнина на културната институция в селото.

Публикувана на: 2020-10-16
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"