Градските чешми в Златица потекоха

2020-05-15 15:14
 

Водата от градските чешми в Златица отново потече. Припомняме, че в последните месеци чешмите по протежението на ул. „Васил Левски” в Златица постепенно спряха да текат. Множество хора от града и района, които редовно си наливаха от тях вода, вече нямаха възможност да го правят. При съществуващите проблеми с водоподаването в Златица, това беше един от най-добрите варианти хората да се снабдяват с хубава вода за пиене. Общинското ръководство предприе действия за отстраняване на проблема и чешмите „Лястовицата”, „Мечката” и другите вече радват жителите на Златица с течаща вода. Специално за „Средногорие Медия” кметът на общината Стоян Генов разказа за проблема и неговото отстраняване. 

Стоян Геновкмет: “Още от лятото на миналата година водата в този участък на улица “Васил Левски” започна да намалява. Златица е известна и като “град на чешмите”. По протежението на улица “Васил Левски” има изградени няколко чешми, които назад във времето мои предшественици са направили. Проблемът беше в това, че водата постепенно започна да намалява и трябваше да търсим къде е проблемът. Оказа се, че в началото на трасето, един участък от около 150 - 200 метра не е подменен навремето, когато е подменян надолу участъкът. Именно в този участък, изграден със стари етернитови тръби, влизат нечистотии, корени и прорастват вътре в етернитовите тръби и запушват трасето. Постепенно една по една чешмите започнаха да спират и всъщност имаше вода само на тази чешма. Другите ги бяхме спряли, за да има поне на една. От тук много хора си наливат вода, от целия регион. Аз лично веднъж дойдох и видях един човек с бус, който свали 20 бутилки от около 10 литра. Този човек беше от Панагюрище. Така, че доста хора идват. Това беше много важен проблем за обществото в Златица. Предприехме мерки още в края на миналата година, когато заложихме средства в бюджета. Заложихме една сума, общинският съвет, както знаем гласува бюджета. След това започнахме действия по обследване на участъка, подписахме договор с фирмата. Тя започна още вчера да работи, ние ще покажем. Изкопа участъка, подмени трасето и днес водата в чешмите вече е факт.”

Проектът по пускането на водата в градските чешми струва на общината 10 хил.лв., които са предвидени в бюджета за тази година.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Научно-популярен филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информациона емисия
 • 20:50 - Научно-популярен филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"