Група Геотехмин и община Челопеч подписаха споразумение

 

На 26 януари в Челопеч беше подписано поредното рамково споразумение по Благотворителната програма „Българските добродетели“, инициирана от проф. дтн. инж. Цоло Вутов и четири дружества от Група Геотехмин – „Геотехмин”, „Елаците-Мед”, „Геострой” и „Геотрейдинг”.

През 2021 г. акцент на благотворителната програма на четирите компании в Челопеч ще бъде осигуряване на условия за спорт и игри навън и в училище за децата и подрастващите.

Програмата ще стартира с проектирането и реновирането на 4 съществуващи площадки за деца до 12 години. Изцяло ще бъдат подменени амортизираните и негодни за използване съоръжения и ще бъдат добавени съоръжения за деца с увреждания. Предвиждат се дейности по изграждане на осветление, осигуряване на необходимото отстояние между спортните уреди, както и достатъчно свободно място за игра.

Върху общински терени ще бъдат изградени две нови площадки, които ще осигурят условия за спорт на деца от 12 до 18-годишна възраст. По Благотворителната програма „Българските добродетели“ се предвижда да бъде подпомогнат частично и ремонтът на физкултурния салон в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч.

Рамковото споразумение подписаха кметът на община Челопеч Алекси Кесяков, изпълнителните директори на две от компаниите-дарители Доминик Хамерс и Драгомир Драганов. На официалното събитие присъства и председателят на ОбС-Челопеч Димитър Въжаров.

Кметът Кесяков изрази благодарността си към дружествата и в частност на проф. Цоло Вутов за благородната инициатива.

Публикувана на: 2021-01-27
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"