Хайгашод Агасян кръсти вокалната група в Чавдар

 

По покана на директора ОУ “Св.Св.  Кирил и Методий” в с. Чавдар Мария Дурчева, известният композитор Хайгашод Агасян посети училището и даде име на вокалната група към учебното заведение с ръководител Невелина Сараджова. Това съобщиха от училището.

Кръстникът даде име на групата. Тя вече ще се казва “Аз-Буки”. Идеята за името идва от Невелина Сараджова, която се вдъхновява от името на училището. Тя сподели, че групата ще върви по стъпките на Солунските братя.  

Гостът изнесе вълнуващ концерт за ученици, учители, родители и гости. Под ръководството на Невелина Сараджова, вокалната група също поздрави маестрото с няколко песни. Срещата премина творчески и с много настроение. Кръстникът подари на вокалистите дискове със своето творчество, а домакините от своя страна му подариха книга с историята на Чавдар. В края на срещата се зароди идеята да се създаде песен с името на групата.

Припомняме, че детската вокална група в Чавдар е основана през 2020 година, първоначално с пет деца. Досега групата се развива и към момента наброява 10 деца. Редовно участва в концерти на училището и общината. През 2021 година групата записва химна на Чавдар в професионално студио с аранжор Христофор Раданов.

 

Публикувана на: 2022-11-17
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"