Инцидент в Антон се размина на косъм от фатален край

 

В неделния ден на 7 ноември, в село Антон се разигра инцидент, който изпрати мъж в болница. От ОДМВР-София съобщиха, че в раните сутрешни часове мъж е пострадал от нанесен побой в стопанска сграда в землището на селото. Пострадалият е транспортиран в болница, а извършителят е установен и задържан за срок до 24 часа. Той е криминално проявен пирдопчанин на 21 години.

Четири дни по-късно пострадалият Георги Джунаков е изписан от болницата и се възстановява. Той сподели, че се страхува за живота и здравето си.

Георги Джунаков: Прорезни рани- ето тук и тук, и охлузни по главата.

Репортер: Това за първи път ли ти се случва или не?

Георги Джунаков: Не е за първи път. Нараняванията са за първи път, но не се случва за първи път.

Репортер: Имали сте кавги, така ли?

Георги Джунаков: Да.

Репортер: Страхуваш ли се за живота си и за здравето си?

Георги Джунаков: От тук на сетне – да.  

По разказа на Ненко Кънчев, Георги се е придвижил в нощта на инцидента на около 500 метра до дома му в началото на селото, за да потърси помощ.

Ненко Кънчев: Аз ставам и в първия момент не можах да асимилирам какво се случва. Живея на около 500-600 метра от постройките – от овчарника. От там се обадих на 112 в 5:27 часа, това няма да го забравя. Второто ми обаждане, защото те се бавят, беше в 5:47 часа, това може да се провери. Главата му беше цялата в кръв, очите му се бяха затворили и той даже почти не знаеше, той е влязъл благодарение на това, че къщата ми беше отключена. Ако не е била къщата отключена, това момче сигурно нямаше да е живо вече.  Качихме го в линейката, като му свалиха дрехите, беше нещо ужасно. Имаше около 15 сантиметра на лявата гърда разрез от моторна резачка за дърва, също на лявата ръка около 6-7 сантиметра пак същия разрез. Според мен това е опит за убийство, не е битов инцидент някакъв.

По думите на Константин Николов, пострадалият не е конфликтна личност.

Константин Николов: С Гошо се познаваме от много години, той е две години по-малък от мен, от ученическите години го познавам. Изобщо не е такова момче да е скандално, да прави кавги, побоища и т.н.  На Гошко това му е втори или трети път. Единия път – миналата година, беше около нова година, имаше  пак инцидент с този човек, където го беше бил и Гошо се беше скрил в сеновала в сеното, защото той беше искал да го бие, а той искаше да си спи и за това беше легнал в сеновала да почива.

Според хората там, инцидентът е провокиран от дългогодишен имотен спор, който все още не е разрешен.

Ненко Кънчев: Лицата, които незаконно държат животни в нашите постройки, те са се окопали тук и казват, че те са собственици, не ние. От там вече тръгва спора.

Репортер: Тоест имотен спор е предизвикал инцидента?

Ненко Кънчев: Имотен спор е предизвикал този инцидент и той не е първия, но този щеше да бъде фатален.

Заподозреният е задържан за срок до 24 часа и в последствие е освободен. Иззети са доказателствени материали. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал.1 от НК. Разследването продължава.

 

Публикувана на: 2021-11-11
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"