Кметът на Чавдар определи темата за боклука като предизвикателство

 

Темата за управлението на отпадъците в района на Средногорието беше определена от кмета на община Чавдар Григор Даулов като голямо предизвикателство пред общинските ръководства. Това заяви Даулов в интервю пред «Средногорие Медия». Според него трябва да се промени манталитетът на хората, но общините трябва да създадат условията за това.

Григор Даулов – кмет на община Чавдар: „Основното, пак казвам, са отпадъците. Това е много тежко предизвикателство за всички, ама много тежко и за всичките тук 7 общини, и за всички общини в България. Не знам, там трябва да се работи с години. Едва ли в един мандат ще успеем, защото там става въпрос за промяна на манталитет. Става въпрос и за създаване на условия преди да тръгнем към някакви по-рестриктивни мерки, те трябва да имат условия да управляват отпадъците. Ние продължаваме с разделното събиране, което правим още от миналия мандат по домакинствата. Закупили сме една преса, с която балираме пластмасовите и хартиените отпадъци и след това ги продаваме като суровина, но пазарът е изключително труден. Тук има много проблеми. Тук има много проблеми, които бих казал, не искам да прехвърлям отговорност, но са на държавно ниво. Трябва да се решат наистина изключително тежки въпроси - организациите за управление на отпадъците избягаха от Средногорието. Знаете, преди години имаше във всяка община. Те са задължени да имат такива в общините с по-голямо население. Това са въпроси, които трябва да им търсим такива малки частични решения, защото ние не можем да променим големите кардинални неща.”

Кметът на община Чавдар Григор Даулов заяви, че продължава разделното събиране в селото и информационните кампании в тази насока сред жителите.

Публикувана на: 2020-10-19
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"