Кметът на Златица не приема отделянето на села от общината

2020-09-11 16:22
 

Кметът на община Златица Стоян Генов изрази несъгласието си за провеждане на референдуми за отделянето на селата Църквище и Карлиево от общината и заяви, че заповедта на областния управител за референдуми ще бъде обжалвана. Това заяви той пред екип на „Средногорие Медия”. По думите на Генов мнението му се споделя и от общинския съвет.

Стоян Генов – кмет на община Златица: „ Това е един процес, който е започнал много отдавна. Ако отворите местната преса още от 2011 година, на първа стъраница този въпрос съществува. От тогава до сега, на приливи и отливи, той все добива актуалност или изчезва в пространството. Вие много добре знаете, миналата година в предният мандат беше пика - събранието в населените места, дискусиите в общински съвет и така натам. Имаме изпратени заповеди от областния управител за насрочване на референдум и обявени дати. Разбира се, ние това, което ще направим, е да обжалваме заповедта на областния управител. Подготвяме в момента това обжалване и ще го направим, тъй като смятаме, че заповедта му е обжалваема, така да го наречем. Доколкото имам информация, същото ще направи и общинският съвет. Това е, което мога да кажа по този въпрос.

Репортер: „Ако въпреки това се случи така, да се проведе референдум?”

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Аз не разглеждам такъв вариант”.

Репортер: „Вие не допускате такъв вариант?”

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Не допускам, не.”

Припомняме, че миналата година жители на двете села подеха инициатива по насрочването на референдум за отделянето на двете села. Преди дни областният управител издаде заповеди за насрочването на такива допитвания на 25 октомври. Той възложи на ръководството на община Златица и общинския съвет да предприемат стъпките, необходими за провеждането на референдумите.

Кметът Генов не е съгласен с така издадените заповеди и заяви, че ще бъдат обжалвани. „Средногорие Медия” ще продължи да следи този въпрос и да ви информира.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"