Кметове от района се срещнаха с ръководството на НСОРБ

 

По повод празника на българската община – 12 октомври, изпълнителният директор на Национално сдружение на общините в Република България Силвия Георгиева и нейни колеги проведоха работна среща с кметове на общини от Средногорието. Срещата се състоя в Дом на миньора в село Мирково. Присъстваха кметовете на общините Пирдоп, Златица, Чавдар и Челопеч.

От името на Сдружението на общините Георгиева поздрави всички кметове и техните администрации с празника.

/Силвия Георгиева - приветствие/

Кметовете използваха възможността да поставят въпроси от голямо значение за общността в района и потърсиха съдействие от Сдружението. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров набеляза важни проблеми и недомислици по отношение финансирането на общините. Освен финансовата децентрализация и административната такава, която засегнаха всички градоначалници, кметът Геров акцентира върху несправедливото изчисление на енергийното потребление на една община, приравнявайки я към индустриалните или бизнес абонати. Освен това, той отбеляза и някои несъвършенства в критериите за кандидатстване за субсидии и в законите и разпоредбите в Държавата. Кметът на община Чавдар Григор Даулов допълни списъка с проблеми, които имат местните общини и не само те, а именно механизмът за изчисление на таксите за битови отпадъци, начина на издръжка на депата, разделното събиране и рециклиране на битов отпадък и други. Той настоя още за съдействие за индексация на строителните разходи по старите проекти, предвид повишените цени и отбеляза общ проблем на всички общини като транспорта. От името на Сдружението Георгиева заяви, че тези и много други подобни въпроси са поставяне нееднократно пред управляващите. Тя заяви категорично, че ще продължат опитите за преговори със служебно или следващо правителство по тези въпроси.

Срещата продължи с обяд и неформални разговори.

 

Публикувана на: 2022-10-12
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"