Кристалина Георгиева посети Копривщица

2020-07-10 15:44
 

Управляващият директор на Международния валутен фонд /МВФ/ и бивш еврокомисар Кристалина Георгиева беше на частно посещение в Копривщица.

Кристалина Георгиева беше избрала най-българския град за част от летния си отдих в родната България. Тя и нейното семейство се разходиха по калдъръмените улички, където всеки камък е история. Впечатлени от  великолепието на средногорския градец, посетиха и храм „Успение Богородично“. Свещеник Богомил Читалов посрещна гостите на храма и разказа за вековната му история. Представи на гостите светите икони рисувани от  Захари Зограф, старинното евангелие и ги благослови като пожела здраве, благополучие и мъдрост в действията и решенията им, за които Бог да им помага, умножава и закриля.

Пред нашия кореспондент Елена Чумпова директорът на МВФ Георгиева сподели, че е избрала града, за да даде урок по родолюбие на любимата си внучка. Според нея Копривщица е най-родолюбивата книга, която се чете със сърцето, където остава завинаги. Пред медията ни Кристалина Георгиева заяви още, че най-ценното човешко качество е добротата  и „Добротата ще спаси света“.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"