Кукери гониха злото в Мирково

2020-03-02 17:12
 

На 1 март, в центъра на Мирково се събраха множество гости за отбелязването на празника Сирница. За поредна година в селото се проведе традиционният кукерски фестивал, който имаше и конкурсен характер. Празникът събра голямо множество от хора – жители и гости на Мирково.

Кметът на общината Цветанка Йотина, по стара традиция, даде прошка и поиска такава. Тя поздрави присъстващите за съпричастността към тази мирковска традиция. Йотина дари и парична сума за кукерския клуб в Мирково. Пред публиката дефилираха множество малки и големи участници в индивидуални и групови изяви. Някои от участниците рецитираха тематични стихотворения. Те събираха множество аплодисменти от публиката за оригиналността и всеотдайността си при изработката на костюмите. Най-атрактивни бяха изпълненията на танцов клуб „Мирковско хоро“ маскирани като баба Марта и нейните мартенички. Всички участници получиха лакомства и награди, а най-атрактивните участници, оценени от специалното жури, получиха и парични награди, осигурени от общината.

Програмата продължи с участието на кукерите от кукерски клуб „Мирково”, които представиха спектакъла “Сирница 2020”.

Празникът продължи с изпълнения на мирковската духова музика и традиционния огън за Сирни Заговезни.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"