Мария Овчарова представи новата си стихосбирка

 

На Благовещение - 25 март, в читалище „Христо Смирненски” в Златица се състоя представянето на втората самостоятелна книга на Мария Овчарова - стихосбирката „Благовещение”, която включва 50 творби. Припомняме, че първата книга на Мария е поетичният сборник за деца „Зайчето Евлоги”, издадена през 2009 г.

На литературната вечер присъстваха много гости и приятели на авторката, сред които писателят Георги Връбчев, илюстраторът на книгата Диди Крънева, дългогодишната журналистка от БНР Дарина Арнаудова, пианистът-композитор Димитър Горчаков, семейството на авторката, представители на различни институции в града и почитатели на писаното слово.

Мария Овчарова съобщи, че реализирането на книгата е благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на културата. Издател е Камбана Прес-2018.

В своеобразното интервю, което журналистката Дарина Арнаудова водеше с Мария Овчарова, поетесата разказа за първите си опити за писане, за своите вдъхновения, любими сезони и любими места, за любовта към животните и природата, за музикалните си предпочитания, за вярата в доброто и християнските ценности.

Преподавателят по български език и литература Росица Чернева прочете рецензията на Мария Славова.

Писателят Георги Връбчев също сподели своите впечатления от новите стихове на поетесата.

Илюстраторът Диди Крънева разказа накратко за процеса по създаване на рисунките върху стиховете. Пианистът Димитър Горчаков разчупи вечерта с няколко музикални изпълнения.

В края на срещата, всички желаещи получиха безплатен екземпляр от новата книга на Мария Овчарова с личен автограф.

 

Публикувана на: 2024-03-26
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"