МБАЛ-Пирдоп получи дарения

 

По инициатива на Мария Бръмбева – общински съветник от Общински съвет – Пирдоп, Ковид структурата на отделение по Вътрешни болести  на  МБАЛ – Пирдоп получи дарение от  7 броя телевизори. Те са дарени от Евгени Гацински, Веселин Василев, Мария Бръмбева и Делян Ватахов. Телевизорите са монтирани в пациентските болнични стаи и са „терапевтичен” помощник на медицинските специалисти в лечението на пациентите.

Ръководството на болницата изказа искрена благодарност на дарителите.

Д-р Юлия Димитрова – директор на МБАЛ-Пирдоп: „Искам да благодаря от името на персонала и от името на пациентите, защото знаете, че те се чувстват много изолирани и подтиснати с тази диагноза, а пък връзката с външния свят е много важна и мисля, че психологически много им помогнаха и това е част от терапевтичния комплекс на пациентите.”

От болницата съобщиха още, че президентът на Ротари клуб Пирдоп Васил Кафеджиев дари на Ковид - структурата на болницата 100 бр. еднократни маски за висока концентрация на кислород.

Д-р Юлия Димитрова – директор на МБАЛ-Пирдоп: „Това са еднократни, индивидуални кислородни маски, които са много по-уплатнени, балон специален, за да  минава кислородът през него и да указва съответното налягане и са много по-ефективни от обикновените маски, за което съм много благодарна на г-н Кафеджиев и на Ротари клуб.”

Община Челопеч също направи дарение към болницата под формата на дюшеци за болничните легла във Вътрешно отделение. Даренията са приети от изпълнителния директор на болницата д-р Юлия Димитрова и председателя на Съвета на директорите Снежана Дичева.

Публикувана на: 2020-12-31
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"