Наблюдаваните лица в региона са 28

2020-04-01 17:18
 

В последните дни на страницата на медията в социалната мрежа Фейсбук се наблюдава тенденция на оспорване и отричане на публикуваната информация за броя на наблюдаваните лица в региона на Средногорието.

В тази връзка си позволяваме да изясним, че медията ви предоставя информация, която е събрана ежедневно по телефона от кметовете, които са и председатели на кризисните щабове в региона. Те от своя страна получават информация за лицата под наблюдение от РУП- Пирдоп, от РЗИ-София област и сигнали от граждани. Всеки ден в региона има новопристигнали лица както и лица, чиято карантина е изтекла. Броят на наблюдаваните лица се променя ежедневно.

„Средногорие Медия“ не възнамерява да влиза в спорове с коментиращи лица, които не работят с официални данни по въпроса. Колкото до призивите да бъдат обявявани имената на наблюдаваните лица – медията нито разполага с такава информация, нито ще извърши закононарушение като я обяви.

Към 13 часа днес, 1 април, обстановката в района на Средногорието остава спокойна. Няма информация за регистрирани установени болни от коронавирус.

Общият брой на наблюдаваните лица в региона отново достигна 28.

В община Пирдоп наблюдаваните лица намаляха до 6. По толкова се наблюдават и в община Челопеч и община Копривщица. Наблюдаваните в община Мирково се увеличиха до 7 – трима в с.Смолско, трима в с.Каменица и 1 човек в с.Мирково. Двама са хората под наблюдение в Златица. В община Чавдар продължават да наблюдават 1 човек. В община Антон вече няма хора под наблюдение.

В компетентността на органите на МВР е да извършват проверки дали лицата спазват карантините си.

Информацията е събрана в 13 часа днес от кметовете, които са и председатели на общинските кризисни щабове в Средногорието.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"