Националният празник беше отбелязан в Челопеч

2020-03-04 16:31
 

В навечерието на Националния празник на България – 3 март, в Челопеч се състоя тържествена проверка-заря в центъра на селото. Под съпровода на тържествена музика учениците от учебните заведения  се строиха за проверката. Беше направена и самата проверка на строените части. Почетен караул пред паметника в центъра и около строя запали факли. С едноминутно мълчание и падане на колене беше почетена паметта на загиналите в освободителните войни. Кметът Алекси Кесяков приветства присъстващите и поздрави с настъпващия празник. Той отбеляза значимостта на събитията от преди 142 години. Кесяков призова в патриотична реч всички да помнят героизма на предците ни и да се гордеят, че са българи. Прозвуча и химна на Република България. Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета, на общинския съвет, на местни образователни, културни  и социални институции, политически организации и граждани.

Вечерта завърши с тържествена заря.

Навръх Националния празник - 3 март, община Челопеч се включи в инициативата "Пробуждане с хоро". Инициативата "Пробуждане с хоро" се провежда за поредна година в България. Целта е да се съхранят и предадат на поколенията българският дух и традиции.

На площада в село Челопеч се събраха жители и представители на общинската администрация и читалищни самодейци, които заиграха дълго хоро. Жителите на Челопеч и всички, които взеха участие доказаха за пореден път, че българският дух и традиция са живи.  

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"