Нови предприемачи от района получиха сертификати

 

Днес, в административната сграда на рудника край Челопеч (Дънди Прешъс Металс), се състоя официално събитие по повод връчване на плакети и сертификати на бенефициентите, получили финансиране от Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица през 2023 г. На събитието присъстваха кметовете на трите общини партньори– Алекси Кесяков, Григор Даулов и Любомир Цветков, представители на компанията-спонсор, бенефициентите на спечелилите финансиране проекти, представители на банката партньор. Ани Шопова  откри събитието и даде думата на Красен Кискинов, председателят на УС на Сдружението. Той приветства и представи резултатите, постигнати през третата година на Фонда, а именно през 2023 година и одобрените проекти. Стана ясно, че са финансирани 10 проекта от постъпилите 13, на обща стойност над 550 хил. лв. Проектите са в областта на услугите за бита и туризъм, производство, строителство и животновъдство. 60 процента от тях са стартиращи бизнеси. Открити са 11 нови работни места.

Присъстващите се запознаха с филм за част от реализираните проекти през 2022 г. Кметовете на трите общини споделиха своите добри впечатления от добрата съвместна работа с Фонда и ползата за населението.

От името на банката партньор Христо Добрев призова всеки с идея за бизнес да се възползва от Фонда за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес.

Последва връчване на сертификати и плакети на спечелилите проекти. Инж. Цветомир Велков, генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, връчи наградите като пожела успех на всички. През 2024 година е увеличен бюджета за финансиране, предоставен от компанията („Дънди Прешъс Металс Челопеч“). Това ще доведе и до по-голям финансов ресурс от страна на банката. От създаването на Фонда през 2021 година до сега бяха финансирани общо 29 проекта и открити нови 35 работни места.

Събитието завърши с обща снимка за спомен. 

 

Публикувана на: 2024-02-07
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"