НУ-Пирдоп почете жертвите от ПТП

2020-11-13 15:56
 

Между 11 и 20 ноември е в ход втората кампания от акция «Зима» на Пътна полиция. Кампанията във втората десетдневка на акцията е под надслов «Пешеходци, пътници и водачи  за толерантност на пътя». Тя е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях. На 15 ноември отбелязваме и Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Такъв ден се отбелязва и всяка трета неделя от месеца. Целта е да се привлече вниманието на шофьори и пешеходци към съхранението на човешкия живот и отдаването на почит към всички, които са го загубили в катастрофи на пътя.

По този повод, ученици и преподаватели от НУ «Тодор Влайков» организираха традиционното си отбелязване под мотото „Помним, подкрепяме, действаме“. Те раздадоха листовки на преминаващите покрай училището шофьори с призив за повишено внимание и отговорност оформени като «Десетте Заповеди на шофьора». Малчуганите поставиха цветя на пешеходните пътеки на главната улица в града пред сградата на учебното заведение и почетоха паметта на загиналите на пътя.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"