Няма недоставени дърва за огрев в Пирдоп и Душанци

2020-11-13 15:57
 

На регулярна среща с местните медии, кметът на община Пирдоп Ангел Геров съобщи, че всички заявени количества на дърва за огрев за населението са доставени. Геров сподели, че тази година е имало известно забавяне на дървата за огрев за жители на Душанци, но проблемът е разрешен и вече няма недоставени дърва.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп: „Относно заявките на подадените заявления за доставяне на дърва за огрев по ценоразпис, определен от общинският съвет за жители на община Пирдоп, всички списъци, които сме имали са изпълнени. Към момента фирмите са заявили, че имат възможност да отсекат и да доставят дървесина. Пускаме според това, какво количество те са казали, че могат да доставят, ние толкова молби пускаме за обработване. Принципът е, че не желаем да има обещано количество дървесина, гражданите да си платят на касата и ние да не им доставим дървата за огрев. В рамките на един месец това, което искаме е, ако на 1-ви сте си подали молбата и сте си платили до 5-ти, 6-ти, значи до следващия 5-ти, 6-ти максимум 10-ти, дървата за огрев трябва да са Ви вкъщи. По-голям срок не искам да има, за да няма и напрежение в жителите на община Пирдоп. В Душанци имахме леко забавяне точно по този повод, това беше преди един месец. Бяхме се ангажирали с определени количества дърва за огрев и фирмите не можаха да ни ги доставят. Имаше леко напрежение в жители на Душанци, че са платили, а не си получават дървата. Това към днешна дата е абсолютно изчистено, закарани са дървата и работим по този начин.”

Кметът сподели още, че в рамките на социалната програма на общината също са доставени всички заявени количества.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп: „Социалната програма е изпълнена 100%. Факт е, че се появяват инцидентно граждани, които аз бих казал некоректни, тъй като са обявени едни срокове, че до април месец трябва да бъдат заявени количествата относно безплатната дървесина и трябва да бъдат коректни гражданите към общината. Коректността към общината се изразява в това да няма задължения за местни данъци и такси, но има хора, които имат задължения, те изчакват. Изчакват септември, октомври месец естествено погасяват тези задължения и казват „ние имаме право”, но това са единици бих казал не повече от 10 души са случаите, които въпреки, че имаме право да откажем и да не доставим дървесината, ние го правим и доставяме дървесината - трите кубика безплатно.”

Кметът Геров заяви, че има 40 куб.м. дърва за огрев от акация на временен склад. Предвижда се осигуряването и на известни количества от бук и дъб като резерв за зимата.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"