Няма заразен с COVID-19 в болницата в Пирдоп

2020-06-26 16:20
 

Вчера следобед ръководството на МБАЛ-Пирдоп информира, че в лечебното заведение няма хоспитализирани пациенти с положителен PCR-тест и пациенти с клиника на COVID – 19. Това стана след като бяха започнали слухове, че пациент на болницата е заразен с вируса. Човекът е изследван, след съмнения за наличие на заразата, но е показал отрицателен резултат. Това обяви и кметът на община Пирдоп Ангел Геров на проведеното заседание на ОбС-Пирдоп на 25 юни в Душанци.

Ангел Геров – кмет: “Тъй като в публичното пространство всеки един от Вас е чул и се чуди, че в нашата болница има човек, който е заразен с коронавирус и така натам. Тук е мястото да кажа, че няма такова нещо. Няма такъв случай. Да, имало е съмнения, че човекът има симптоми. Отрицателен е тестът - първи, втори. Тук д-р Стоянов би могъл да се изрази по-добре с медицински термини. Така, че нямаме заболял от коронавирус. Във вторник, когато бяха комисиите на общински съвет, знаете, че аз не присъствах, тъй като имаше една среща в областната управа във връзка с усложнената епидемична обстановка на територията на София област. Тя беше организирана от РЗИ-София област. Идеята на тази среща беше при усложнена епидемична обстановка да бъдат отворени легла в болниците от Софийска област за лекуване на леки и средни случаи на COVID-19. Благодарение на лекарите и управителите на болниците това нещо на този етап няма да се случи, тъй като колкото и да е хората ги притеснява и има отлив на пациенти. Знаете, че една болница се издържа колкото пациенти са преминали през нея. Заради това решението, което се взе е следното: с преимущество ще бъдат приемани пациенти с COVID-19 в “Света Анна” от Софийска област. Ако капацитетът бъде запълнен и други софийски болници не приемат пациенти - да кажем, имаме заболял от нашият район с COVID-19 и нито “Света Анна”, нито “Пирогов”, нито “Военна болница” могат да го поемат - тогава директорът на РЗИ с нарочна заповед ще прецени дали в Пирдоп и в Елин Пелин да се отворят тези пет легла и този пациент да бъде настанен там. Към днешна дата нашата болница и нито една болница на територията на Софийски окръг  няма право да лекува коронавирус. Имаше право по време на извънредното положение, когато ѝ бяха вменени тези задължения. С изтичането на извънредното положение това нещо отпадна. Сега трябва с нарочена заповед да се случи. Затова призовавам гражданите на цялото Средногорие да бъдат спокойни. Засега сме отличници. Е, имаме 3-4 случая, не може да ни подмине нас, но нещата мисля, че са нормални.”

Той успокои съветниците и присъстващите граждани, както и аудиторията на „Средногорие Медия” като призова да няма паника, но все пак да се спазват наложените противоепидемични мерки.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"