Обсъдиха новия бюджет на община Копривщица

 

В ранния следобед, на 24 януари, в залата на общински съвет Копривщица, се състоя публично обсъждане на бюджета на общината за 2024 година. Главният счетоводител на общината запозна присъстващите в залата с планираните приходи и разходи в различните дейности. Новата финансова рамка на община Копривщица възлиза на малко над 11 млн.лв. За капиталови разходи са предвидени  малко над 3 млн.лв. Присъстваха служители на общината и ръководителите на звената, финансирани с общинския бюджет, и съветници. Интересът към обсъждането от страна на местния бизнес и гражданите беше слаб. По време на обсъждането възникнаха въпроси от съветник Любомир Цеков, относно  финансирането на залесяването и поддръжката на горските пътища. Райна Азманова предложи да бъдат заделени средства за поддръжка на двата гробищни парка и ремонт на  сградите находящи се там. За сега ремонтът на параклиса Свети Архангел, който е  на старите копривщенски гробища се извършва с дарения.  Борис Подгорски поиска информация за приходите от билети  на Живия музей, аквапарка, музеите и приходите на Общинското предприятие. Счетоводителят Йовкова запозна присъстващите с приходите на тези дейности, които са на поддръжка пряко от общината, но въпросът не получи отговор за музеите и общинското предприятие. Присъстващият съветник Димитър Косев предложи да бъдат заделени средства и за неправителствените организации  като местната организация  на клуб „Традиция” и за реклама на града. Подгорски предложи и завишаване на средствата по културния календар.

Предстои бюджетът и предложенията по него да бъдат внесени за разглеждане на комисията по финанси към общински съвет и гласуването му на сесия.

Гражданите, които проявяват интерес  към основната финансова рамка на града, могат да се запознаят подробно с нея на страницата на общината.

 

Публикувана на: 2024-01-26
Добавена от: Елена Чумпова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"