Община Копривщица се сдоби с нова машина

 

Община Копривщица закупи нова машина - вишка. Тя е необходима за ежедневните дейности на общината като поддръжка на дърветата по  паркове и градини, електрическите съоръжения, извършване на  ремонтни  дейности  на покривите на обществените сгради и др.

Кметът на общината Бойка Дюлгярова сподели пред "Средногорие Медия", че разходите по закупуването са предвидени в бюджета и след законовите процедури по обществената поръчка придобивката е факт. Екипът обслужващ съоръжението е снабден със специални защитни средства.

Бойка Дюлгярова – кмет на община Копривщица: „Вишката е закупена със средства на община Копривщица, които бяха предвидени още в началото на годината, но понеже по-бавно се случват нещата в епидемичната обстановка, чак сега успяхме да проведем общественото възлагане, процедурата по ЗОП. На 24 ноември получихме вишката. Тя е с височина 21 метра, защото за вековните борове, които са в Копривщица, ни е необходима по-висока вишка. Имаме страшно много дървета както бор, така и други, които са в централната градска част и в частни имоти, на които отдавна е минала комисия и се нуждаят от отрязване, но до сега нямахме възможност, а за хората е твърде скъпо да плащат за един бор по 650 лева. Освен рязане, основната дейност също ще бъде кастрене на дървета.”

Първата дейност на вишката и обслужващите го работници бе да приведе в естетичен вид пилоните и знамената в началото на града-музей. Последва и премахване на изсъхнало дърво в двора на училищния пансион. В следващите дни машината ще бъде използвана и за поставяне на празничната коледна украса.

До сега общината е наемала подобни съоръжения, които не са били ефективни, а разходите по тях големи. Вишката е на стойност 42 000 лв.

Публикувана на: 2020-11-26
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"