Община Пирдоп е финансово стабилна

 

Община Пирдоп спазва стриктно финансовата дисциплина, наложена от ръководството й през последните години и общината финансово става все по-стабилна, това съобщи кмета на община Пирдоп Ангел Геров. По думите му в последните шест години на „затегнати“ колани община Пирдоп е успяла драстично да намали старите си задължения.

„Това, което все още тежи на шията на общината е заема към Министерство на финансите, който трябва да върнем и вече мисля, че е под 2 милиона лева. Не искам да се самоизтъквам, но за шест години от девет милиона да ги направиш два, всеки да си направи сметката как сме го издържали и все пак правим нещо.“

В последната година общината взе нов заем, но парите се използват за важно подобрение на инфраструктурата в града.

„Изтеглихме и един заем от 3 милиона и 700 хиляди, с които се оправят улиците в момента, но мисля, че жителите на община Пирдоп виждат къде отиват тези пари. Ясно и точно за какво и какво се прави с тях.“

Кметът Ангел Геров похвали общинската администрация за добре свършената работа по бюджета за изминалата 2021 година. Приходната част от бюджета е с много висока събираемост като местните данъци и такси са събрани над 90%. Той сподели и впечатленията си от част от пирдопчани като данъкоплатци.

„Още един феномен в Пирдоп. Не знам на друго място дали го има това. Жителите на Пирдоп, една част не мога да кажа колко, но не е малка част, си плащат данъците през декември месец, когато вече има и начислени лихви. Знаете, че разсроченото плащане е на три пъти или наведнъж се плаща, и си ги плащат декември месец.“

Община Пирдоп продължава да спазва финансова дисциплина за да бъде в състояние да изплаща дълговете си, споделя Геров.

„В приходната част сме с много добро изпълнение. В разходната част се стремим да икономисваме разходите за да можем да си плащаме дълговете. Не сме нарушили финансовата дисциплина така, както беше отразено и в отчета и доколкото си спомням неразплатените разходи вече са много малко“.

Ако ръководството на община Пирдоп продължи тенденцията на дисциплина и икономии на разходите, то е напълно вероятно общината да си върне позицията не само на най-голяма, но и на най-стабилна финансово община в района.

 

Публикувана на: 2022-01-11
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"