Община Пирдоп е готова за зимния сезон

2020-11-12 15:59
 

Община Пирдоп е провела конкурс и има готовност да сключи договор за зимно почистване. Това заяви кметът на общината Ангел Геров пред «Средногорие Медия». Съвсем скоро ще бъде сключен договор, с който изпълнителят се ангажира да почиства и опесъчава през зимата в Пирдоп и Душанци.

Кметът Геров заяви още, че тази зима ще се правят експерименти, както ги нарече той опитите за по-ефективно и евтино почистване, с които общината да осигури на своите граждани оптимален вариант между качество и стойност на зимното почистване.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп: „Обществената поръчка за избор на изпълнител за зимното почистване е приключила, има избран изпълнител. Мисля, че до края на седмицата изтичат сроковерте, началото на другата трябва да бъде подписан договорът, което предвид метеорологичната обстановка дългосрочната се дава, нямаме никакви проблеми. Най-рано май даваха началото на декември да завали сняг, което нямаме проблем в това отношение и се надявам да нямаме. И ние се подготвяме с някои неща, експериментираме като община, искаме да направим нещо, да не кажа иновативно, иновативно за нас. За другия свят не е иновативно и скъпо, естествено, но търсим намаляване на фини прахови частици и така натам. Тази година ще направим един експеримент, да видим колко ще ни струва и колко ще бъде ефикасен. Тъй като това, което сме правили в годините назад, аз твърдя, че с така наречената химия нещо не се получаваше. Ефектът, който очаквах аз, го нямаше - разпръскване на химия по тротоарите и пак си имаше сняг, не го стопяваше, а цената е достатъчно добра. Затова правя експерименти, да видим. Продължаваме с тях в малки мащаби, за да не харчим огромни средства.”

Въпреки, че на конкурса се е явила една фирма, желаеща да поеме задачата за зимно почистване, общинското ръководство се надява да бъде коректна.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"