Община Пирдоп и Заводът подписаха партньорска програма

 

На 3 април, с кратка церемония, в залата на общинска администрация Пирдоп беше подписан новия договор по партньорската програма между Община Пирдоп и медодобивната компания „Аурубис България”.

Споразумението е за период от около 2 години и обхваща 2024 и 2025 години. Общата му стойност е повишена на 1 млн. лева. Подписите си под документа положиха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, изпълнителният директор на компанията Тим Курт и Ивайло Георгиев - ръководител Връзки с институциите и комуникации. Кметът Геров благодари за партньорството и си пожела още повече средства по програмата в бъдеще. Тим Курт сподели задоволство от дългогодишното сътрудничество с общината и надежда за ползотворно бъдещо такова.

Драга Сапунджиева направи преглед на свършеното през миналата програма и набеляза новите проекти. Приоритети в новата програма отново са образованието, културата, социалните дейности, спорта и здравеопазването както в гр.Пирдоп, така и в с.Душанци.

Акцент в новата програма ще бъдат проекти, насочени към децата и младежите, както и проект в областта на здравеопазването. Ще бъдат подпомогнати учебните и детски заведения в общината, читалищата в двете населени места, самодейните състави и спортните клубове. Ще бъде изградена скейт писта и множество детски площадки в общината. Предвиден е проект за изграждане на система за видеонаблюдение в Душанци и ремонт на покрива на пенсионерския клуб там. В медицинския център в Пирдоп ще бъде подменена дограмата на третия етаж и ще бъде закупен ендоскопски апарат.

Във връзка със Седмицата на гората, след официалното подписване, кметът Ангел Геров и Тим Курт засадиха нови фиданки в парк „Дружба”. На място бяха подготвени дупките за това и двамата засадиха две от предвидените там 10 фиданки. Те посадиха едно от шестте предвидени дръвчета от вида чинар и една от четирите предвидени за там магнолии.

 

Публикувана на: 2024-04-03
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"