Община Пирдоп отличи изявени ученици, преподаватели и самодейци

 

По повод 1 ноември – Деня на народните будители община Пирдоп отличи изявени ученици, преподаватели и читалищни дейци, продължители на будителското дело, съхранило българския дух и стремеж към овладяване на знанието. Церемонията се проведе на 2 ноември в Ритуалната зала в гр. Пирдоп.

Водещи на тържественото събитие бяха ученици от СУ „Саво Савов“, с ръководител Росица Чернева. Те откриха вечерта с поетичен рецитал с музикален съпровод на китара, в изпълнение на Димитрина Атанасова.

Церемонията започна с връчване на Специална награда на името на ст.н.с. д-р Маньо Стоянов, за значим принос в изследването и опазването на културно-историческото наследство в Средногорието. Призът бе връчен от Златка Кънева - председател на Временната комисия за изготвяне на условия за участие и критерии за оценка на номинираните за специалната награда през 2023 г. Първи носител на наградата стана научният изследовател и краевед д.и.н. Иван Иванов, за значимата му книжовна работа, за изследователска му дейност и за богатото наследство, което оставя за бъдещите поколения. Д-р Иванов благодари за високото отличие и обяви, че дарява паричната сума от наградата за учредяване на фонд за ремонт на Музей „Пушкарова къща“.

След допитване до училищните и читалищните колективи, в категорията „Съвременни следовници на местни будители“ в община Пирдоп, бяха удостоени Теодора Пейчева - IV клас, НУ "Тодор Влайков", Даниела Венкова - XI клас, СУ "Саво Савов", Александра Анева - X клас, ПГМЕ, Божана Стоева - XI клас, ПГТХТ "Никола Димов", Десислава Георгиева - учител в ДГ "Пека и Карло Чоконяни", Анелия Иванова - учител в НУ "Тодор Влайков", Николинка Василева - старши учител в СУ "Саво Савов", Петя Даракова - старши учител в ПГМЕ, Десислава Петрова, учител в ПГТХТ "Никола Димов", Евгения Ралчева - ръководител на Танцов клуб "Шарено хоро" и "Средногорска младост" към НЧ "Напредък 1869" Пирдоп и Наташа Петрова - дългогодишен самодеец към НЧ "Светлина 1901" с. Душанци.

Тържествената вечер завърши с аплодисменти за наградените и музикален поздрав от Вокална група „Фантазия“ към СУ „Саво Савов“, с ръководител маестро Марияна Върбанова.

 

Публикувана на: 2023-11-03
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"