ОбС-Пирдоп проведе редовно заседание

2020-03-27 16:19
 

На 26 март ОбС-Пирдоп проведе редовно заседание. Заради въведените извънредни мерки в страната срещу разпространението на коронавируса, заседанието се проведе без граждани. Съветниците бяха взели мерки и бяха на голямо разстояние един от друг и със защитни маски. Четиримата съветници от групата на ГЕРБ не присъстваха. Те по-рано бяха мотивирали решението си като разпространиха декларация, в която обявиха  несъгласието си с провеждането на сесията във време на извънредно положение и въведени противоепидемични мерки. От групата съветници на БСП отправиха декларация, в която изразиха недоумение от решението на своите колеги с мотив, че някои от залегналите точки в дневния ред не търпят отлагане.

По дневния ред съветниците приеха отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление, направиха корекция на Списък на общински жилища - частна общинска собственост и отдадоха под наем имоти. Едни от важните решения бяха издаването на Запис на заповед, обезпечаваща ДДС към авансово плащане и самото авансово плащане към ДФ „Земеделие” по проект за ремонт и реконструкция на футболното игрище. Общинските съветници приеха още „Общински план за младежта за 2020 година” и отчет на младежките дейности за 2019 г., допълниха списъка на пасища, мери и ливади за индивидуално ползване и направиха промени в постоянните комисии към ОбС, заради напускането на съветник Алдева и заместването ѝ от съветник Върбанова. Точката за избор на заместник председател на Съвета беше оттеглена от председателя Кафеджиев с мотива, че е редно да присъстват всички съветници.

Бяха обсъдени и други въпроси.

Пълен запис от заседанието може да гледате в събота – 28 март от 17:00 часа и в неделя – 29 март от 19:00 часа по „Средногорие Медия” или на интернет платформата на медията.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"