Обявиха „Дънди Прешъс Металс Крумовград” за инвеститор на годината

2020-03-05 14:48
 

„Дънди Прешъс Металс Крумовград” получи две престижни награди. Дружеството беше обявено за инвеститор на 2019 година. Това стана на тържествената церемония „Инвеститор на годината“ 2019 на четиринадесетите награди  на Българската агенция за инвестиции (БАИ).  С „Оскари“-те  за инвестиции бяха отличени най-значимите проекти, реализирани в България през изминалата година.

Златен бик - статуетка, изработена от скулптора Сейфетин Шекеров,  и грамота за Инвеститор на годината за 2019 г. получи „Дънди Прешъс Металс Крумовград“.  Призът беше заслужен за инвестицията от  164 млн. лева за първият новоразработен златодобивен рудник в България за последните 40 години, официално открит през август миналата година в Крумовград, и за разкриването на стотици нови работни места.

Призът беше връчен на изпълнителния директор на „Дънди Прешъс Металс” за България Илия Гърков от Марияна Николова - вицепремиер по демографската и икономическата политика.

Български форум на бизнес лидерите пък обяви „Дънди Прешъс Металс Крумовград” на второ място за „Инвеститор в околната среда” за проекта  „Костенурки край рудник „Ада тепе“ – мисията възможна“. Това стана на провелите се Награди за отговорен бизнес 2019 на Форума. Проектът за запазване на биологичното разнообразие и опазване на биологичните видове в района на новия рудник „Ада тепе” продължи години с прилагане на конкретни мерки за съхранение на костенурките.

Наградата получи Ирена Цакова – директор „Разрешителни и правни дейности” за „Дънди Прешъс Металс” в България.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"