От днес полицията глобява по Закона за извънредното положение

2020-03-30 14:55
 

До момента няма нарушения на карантините на хора, декларирали спазването на такива. Това съобщиха от РУ-Пирдоп.

От полицията съобщиха, че всички хора, попаднали под карантина заради прибирането си от чужбина в района, се следят от органите на реда и не са регистрирани нарушения. Не са регистрирани и случаи на заболели от коронавирус в Средногорието. В същото време полицията напомня, че от днес – 30 март, по силата на новото законодателство, нарушителите на карантина ще бъдат глобявани като минималната глоба е 5 000 лева. Глоби вече масово ще се налагат и на хората, които не спазват ограничението да не се събират в групи на обществени места, включително паркове и градинки.

Припомняме, че според новия Закон за извънредното положение нарушителите – физически и юридически лица, на заповедите на министъра на здравеопазването или РЗИ ще се наказват с глоба - съответно от 5 000 лева и 15 000 лева.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"