Откриха нова атракция и зарядна станция край Чавдар

2020-07-17 17:01
 

С официална церемония днес – 17 юли, в местността «Света Петка» край Чавдар бяха открити две нови придобивки – ново съоръжение към атракциона «Въжеландия» и зарядна станция за електромобили в едно с шестместен електромобил.

Новата атракция в комплекса «Въжеландия» е изградена в рамките на партньорската програма между община Чавдар и «Дънди Прешъс Металс Челопеч». Единствената зарядна станция за електромобили за обществено ползване в района на Средногорието е изцяло от бюджета на общината и е на стойност около 5 хил.лв., а електромобилът тип микробус е финансиран от общината и Националния доверителен екофонд, като стойността му е около 74 хил.лв., 30 хил.лв. от които са от Фонда.

На събитието по откриването присъстваха кметът на община Чавдар Григор Даулов, бившият кмет Пенчо Геров, председателят на ОБС-Чавдар Мария Томева, съветници, служители на администрацията, изпълнителният директор на «Дънди Прешъс Металс» за България Илия Гърков, гости.

Официлното откриване на новото въжено съоръжение направиха кметът Даулов и Илия Гърков. Даулов приветства присъстващите и благодари на компанията-спонсор за сътрудничеството. Гърков сподели задоволството си от изграждането на новото съоръжение и пожела радостни моменти на малките посетители. Двамата прерязаха лентата на придобивката. Първите гости на атракциона бяха малчуганите от лятното училище в района, които са забавляваха на новото съоръжение.

Церемонията продължи с откриването на зарядната станция и електромобила. Кметът Даулов изрази радостта си от реализирането на такъв проект, който да допринесе за комфорта на гостите на «Света Петка» и сподели, че по протежението на Подбалканския път – от Елин Пелин до Казанлък - това е единствената подобна станция за обществено ползване, а електромобилът е втори в района след този в Копривщица. Той заяви още, че ползването на станцията е напълно безплатно, а автомобилът ще се ползва за различни цели на общината, свързани с образованието, здравеопазването или други социални нужди. Беше демонстрирано зареждане. Кметът Даулов преряза трикольорната лента. Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет за здраве и благополучие, освети новите придобивки за безаварийно ползване и поръси присъстващите със светена вода. Гостите бяха приветствани с питка и мед.

Събитието завърши с киктейл.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"