Откриха обновеното игрище в СУ-Златица

2020-10-05 17:50
 

В съботния ден - на 3 октомври, в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски” Златица беше официално открито обновеното игрище. Припомняме, че на игрището за футбол беше подменена настилката в рамките на партньорската програма на община Златица и медодобивната компания в района – „Аурубис България”.

На събитието присъстваха кметът на общината Стоян Генов, изпълнителният директор на компанията дарител Тим Курт, директорът на средното училище Емилия Тодорова, множество спортисти от района. Специални гости бяха ветераните от ПФК „Левски”, бивши футболисти и треньори, както и местни футболисти от всички възрасти.

Официалната церемония по откриването започна с приветствие от кмета Генов. Той благодари на спонсорите за съвместната работа. От името на компанията спонсор Ивайло Георгиев поздрави всички с новата придобивка и пожела приятно спортуване. От името на ръководството на професионален футболен клуб „Левски” бившият футболист и треньор Ангел Станков благодари за поканата и изрази надежда за бъдещо сътрудничество. Директорът на училището домакин Тодорова благодари за вниманието и изрази надежда, че от тук ще тръгнат едни от най-добрите спортисти. Тя подари на кмета Генов скромен подарък, с който да даде първия съдийски сигнал на предстоящите футболни срещи.

Лентата на новата придобивка беше прерязана от кметът Генов, Курт, Георгиев, председателят на ФК „Средногорец 2016” Асен Згуровски и директорът Тодорова. По стара българска традиция, Курт плисна менче с вода, а присъстващите бяха почерпени с питка и сол. Генов изсвири първия съдийски сигнал и след размяна на няколко паса с Курт беше даден старт на първия футболен турнир на обновеното игрище. Турнирът, с участието на ветерани от ПФК „Левски”, два отбора ветерани от Златица и юноши от "Средногорец 2016", беше под мотото "Аз спортувам в Златица". След оспорвана надпревара, финалната победа беше за отбора на "Златица 2". Всеки един отбор бе награден с купа. Капитаните на отборите излъчиха и по един футболист като най-добър по време на мачовете. Те бяха наградени с индивидуални плакети. Футболистите от ПФК "Левски" подариха на кмета на община Златица клубна футболна фланелка.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"