Патентоваха името на ансамбъла на читалището в Златица

 

Патентното ведомство на Република България взе решение за регистрация на заявената от читалище «Христо Смирненски» - Златица марка. По силата на чл.61 от Закона за марките и географските означения ведомството се произнесе като одобри и регистрира търговска марка "Фолклорен ансамбъл Средногорие", която е собственост на златишкото читалище. Марката е словна, което означава, че е запазено словосъчетанието.

Припомняме, че заявката за регистрация на марката – наименованието на ансамбъла, е подадена още през 2020 година. Процедурата често изисква повече време, заради което регистрацията се е забавила. Същата обаче започва да действа още оттогава.

 

Публикувана на: 2022-11-18
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"