ПГ-Златица започва присъствено обучение

 

Преди няколко дни стана ясно, че големите ученици – тези от 5-и до 12-и клас, и студентите ще продължат с дистанционното обучение поне до края на месец януари. Допускат се, обаче, присъствени занимания за някои практически дейности и изпити, които не могат да се проведат в електронна среда.

Такива дейности са в основата на обучението и много важни в Професионална гимназия «Златица». Специално за «Средногорие Медия» нейният директор Величка Баланова сподели, че част от възпитаниците на училището – 11-и и 12-и клас, ще започнат провеждането на присъствени практически занимания. Сигурността на ученици и преподаватели е обезпечена с необходимите средства за защита от разпространение на Ковид-19.

Величка Баланова – директор на Професионална гимназия Златица: „Ще започнем от понеделник всеки ден и ще работят само 12-ти клас. Вчера съм запознала с писмото на министерството предприятията, които са партньори по дуалната система на обучение. От Дънди не могат да приемат на този етап учениците, защото не могат да им осигурят самостоятелно работно място, а са групови работните места. Така, че с 11-ти клас ще започнем от четвъртък и петък в училище така, както са предвидени часовете в седмичното разписание. Така, че това ще бъде. Останалите, всички ще бъдат  онлайн така, както е в заповедта на министъра на здравеопазването и в писмото на министъра на образованието. Започваме с 11-ти и 12-ти клас, защото по нашите учебни програми в другите класове, които са в първи гимназиален етап – от 8-ми до 10-ти, няма часове за учебни практики. Всичко е теоретично обучение. Ние имаме лампи, с които обеззаразяваме всеки ден кабинетите при нас. Практиките се провеждат на малки групи от по няколко човека, така че са в различни помещения, което предполага, че мерките ще бъдат съвсем ефикасни. Имаме дезинфектанти и всичко необходимо, което е предвидено по правилата за борба с Ковид-19. Малки групи, класовете са два класа ще бъдат в четвъртък, петък - ще бъде само по един клас, това са 20 деца, разпределени в два различни кабинета. Кабинетите са големи, има достатъчно пространство.”

Присъственото обучение е много важно за големите ученици в професионалната гимназия в Златица, заради практическите занимания и дуалната форма на обучение.

Публикувана на: 2021-01-19
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ще се възползвате ли от "зеления коридор" за поставяне на ваксина срещу "Ковид-19"?
Да, ще го използвам
Да, но ще изчакам още
Не, няма да го използвам
Въобще няма да се ваксинирам
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"