Пирдопчани отбелязаха освобождението на града си

 

На 3 януари, когато пирдопчани отбелязват освобождението на града си и изразяват своето преклонение пред подвига на загиналите освободители руси и опълченци от Пирдоп, в двора на Начално училище “Тодор Влайков” с кратка церемония беше почетена датата. Заради усложнената епидемична обстановка, събитието се проведе без присъствието на граждани. Присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, заместник кметовете Шентова и Щаплев, председателят на общинския съвет Кафеджиев, съветници и служители в администрацията.

Кметът Геров припомни факти около паметната дата и поздрави всички с празника.

С едноминутно мълчание и падане на колене беше почетена паметта на загиналите за освобождението на града. Пред паметника на загиналите опълченци бяха поднесени венци и цветя.

Поклонението продължи в двора на църквата “Успение Богородично”. Кратка реч по повода отправи отец Недко Бръмбаров. Присъстващите поставиха венци и цветя на признателност пред паметника на капитан Михаил Баторски.

По традиция шествието завърши в центъра на Пирдоп. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на  писателя Тодор Влайков.

Публикувана на: 2021-01-04
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"