Платен репортаж: Засаждането на дървета в Златица приключи успешно

2020-11-05 15:54
 

Засаждането на новите дървесни видове по главните улици в Златица приключи успешно. Днес за пореден път по улиците в центъра на града излязоха служителите от общинска администрация, които се включиха в засаждането на новите фиданки. Към тях се присъединиха и част от общинските съветници на Златица. Днес бяха залесени още 74 дървета, последните от цялостната подмяна на дървесната растителност по двете главни улици, съобщи заместник кметът и временно изпълняващият длъжността кмет инж.Иванка Ангелова:

Да, имаме помощта на съветниците днес. Те се отзоваха на нашата покана. Днес е вторият етап от засаждането на растителността по улиците „Софийско шосе“ и „Владислав Варненчик“. Ще засадим 74 дървета като четири от тях са кълбовидна акация и седемдесет броя червена слива и с това ще приключим облагородяването на улиците и засаждането на растителността на двете ни улици по проекта“.

Общинските съветници днес активно се включиха в помощ на администрацията. Съветник Младен Медаров оцени положително инициативата и сподели, че съветниците винаги ще подкрепят добрите идеи за развитието на общината:

„В началото Общинският съвет беше настроен така малко негативно, но като виждаме как се случва проектът за подмяната на дърветата с помощта на „Елаците-Мед“, с помощта на общинска администрация, с помощта на общински съвет Златица, смятаме че това ще стане един прекрасен проект с подмяната на асфалтовата настилка, с новите дървета, с новото осветление смятаме, че градът ще стане по-приветлив и това е едно добро начало за него.

Всяка инициатива, която е свързана с добруването на града – ние сме „за“ и ще бъде подкрепена и каквото трябва да направи общински съвет смятам, че нашата група ще застане зад идеите на кмета и общинска администрация за реализирането им и за по-доброто състояние на града.“

Проектът за облагородяване на централната градска част на Златица приключва, но ръководството се надява, че в бъдеще ще се реализират още подобни инициативи, споделя заместник кметът инж.Иванка Ангелова, която замества кмета:

„А ми, може би около 250-260 броя като първият етап беше с помощта на „Елаците-Мед“, те ни дариха средствата. Сега засаждането на тези дървета е със средства на община Златица. Общинска администрация днес ще се опитаме да приключим със засаждането на дърветата.

Репортер: Предвижда ли се догодина пак?

Ангелова: По тези улици не, защото това са последните бройки дървета, които имаме да засадим, но да се надяваме, че занапред ще има и други такива инициативи за по-красив град.“

По този проект с помощта и на компаниите от групата на „Геотехмин“, община Златица успя да подмени изцяло старата болна растителност по главните улици на града и успешно засади новите дървесни видове.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"