Подготвя се проект за енергийна ефективност на НУ-Пирдоп

 

В рамките на регулярната среща на ръководството на община Пирдоп с местните медии, кметът Ангел Геров съобщи, че се прави проучване и предстои кандидатстване с проект по т.нар. Норвежка програма за енергийна ефективност на Начално училище „Тодор Влайков”. По думите му сградата на училището има огромна нужда от това.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп: „Предстои да кандидатстваме по един проект през т.нар. Норвежка програма. В момента правим предварителните проучвания и ще трябва да го внесем на ОбС за даване на съгласие. Има възможност да участваме в проект за енергийна ефективност на началното училище като там има едно малко изискване, което леко ни притеснява, че 50% от енергията, която ще се потребява, трябва да е от възобновяеми източници. В момента сме възложили на едни специалисти в тази област да видят можем ли да се включим в това изискване на Норвежката програма. Иначе е 100% безвъзмездна помощта, много е хубаво и знаете, че дограмата на това училище е от когато е построено.“

Кметът Геров изрази съжаление, че по същата програма не се допуска включването на сградата на МБАЛ-Пирдоп, която има крещяща нужда от саниране.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп: „Програмата допуска да не е само една сграда – може да са две, три. Направихме запитване, тъй като допустими са сгради общинска собственост. Една сграда в района се нуждае от много спешна такава намеса и това е сградата на болницата. За съжаление, обаче, търговски дружества, независимо че са общинска собственост, не са допустими.“

По думите на Геров максимално допустимият бюджет за подобно нещо по програмата е 1,2 млн.евро, който би стигнал за саниране на болницата, ако беше възможно това. Кметът, обаче, заяви, че ще се търсят други начини за саниране на болницата, защото изминалата година е доказала огромната нужда от лечебното заведение за целия район.

 

Публикувана на: 2021-07-23
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"