Полицията задържа трима мъже от района

 

В петъчната нощ, в хода на полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества на територията на ОДМВР-София, акция срещу държането и разпространението на наркотици беше проведена и от пирдопските полицаи. Това съобщиха от Областната дирекция.

В рамките на акцията, полицейските служители инспектирали нощно заведение в Златица. За срок до 24 часа е задържан жител на града, у когото били открити бучка амфетамин и суха тревиста маса канабис. Срещу 26-годишния криминално проявен и осъждан мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354А от НК.

От Областната дирекция на МВР съобщиха още за нарушител на пътя през вчерашния ден и разкриване на кражба.  Около 10.45 часа, в района на 175 км на главен път 1-6, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Ленд Ровър“, управляван от жител на с. Мирково. При тестването на водача с дрегер, в пробата му били отчетени 1.28 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

На 18 ноември в полицията в Пирдоп е получен сигнал от жител на село Антон за извършена кражба на електропастир и изолатори от имота му в землището на селото. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия, предприети от криминалистите, извършителят на престъплението бързо бил разкрит и задържан. 23-годишният мъж от същото село предал отнетите от него чужди вещи. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

 

Публикувана на: 2022-11-22
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"