Пожар на гарата в Антон вдигна всички на крак

2020-04-15 15:51
 

Вечерта на 14 април на гарата в Антон избухна пожар. Горяха стари траверси, струпани на гарата. Това съобщи за «Средногорие Медия» кметът на община Антон Андрей Симов. Екипи на Района служба «Пожарна безопасност и защита на населението» се бориха със стихията до късните среднощни часове. До към 3:00 часа през нощта огънят беше окончателно потушен.

Началникът на пожарната служба Ненко Миков съобщи за медията, че сигналът е подаден малко след 19:00 часа вечерта на телефон 112. Пушекът е бил много гъст, а огънят се е виждал още от местността «Еленско» край Пирдоп. Притесненията на огнеборци и жители на селото се оказали основателни. Огънят е обхванал около 1000 стари траверси, струпани на гара Антон след започналия ремонт на тунела край гара Копривщица. Пожарникарите, с помощта на допълнителна техника, осигурена от железопътната компания, са успяли да отделят останалите още около 5000 траверси и да ги предпазят от запалване. Заради високата лъчиста температура на мястото на огъня не са допуснати външни лица. Кметът Андрей Симов е осигурил две водоноски от по 9 тона за гасенето, а местен земеделски производител е помогнал с багер за ограничаването на стихията.

Причината за пожара се изяснява. Предстои изготвянето на пожаро-техническа експертиза. Органите на реда разследват случая.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"