Празнично откриха учебната година в Чавдар

 

Днес официално беше открита новата учебна година във ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Чавдар. В двора на учебното заведение се събраха ученици, учители, родители и гости за тържественото откриване на учебната година. Празничната програма започна с химна на Република България. Беше посрещнато и училищното знаме. Приветствие към всички присъстващи отправи директорът на училището Мария Дурчева. Тя направи и специално обръщение към най-малките – децата от подготвителна група и първи клас. Учениците в първи клас тази година са 11 с класен ръководител г-жа Брайкова. Официални гости на празничното тържество бяха кметът на община Чавдар Григор Даулов, председателят на общинския съвет Мария Томева, секретарят на общината Павлина Павлова, председателят на обществен съвет към училището Антон Митов. Приветствие към всички отправи кметът на Чавдар Григор Даулов. Той пожела здраве на всички и нормална учебна година. Приветства и новите членове на персонала на училището.

Григор Даулов: Винаги ще имате нашата подкрепа и съм убеден, че ще продължим да доразвиваме нашето училище, защото инвестициите, които правим в него са инвестиции във вас, а това е най-голямата инвестиция.

Даулов отбеляза, че в сравнение с миналата учебна година, тази година има прираст от почти 20% на учениците. През новата учебна година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Чавдар ще се обучават 84 деца. Празничната програма продължи с рецитал на ученици. Децата от вокалната група към училището с ръководител Невелина Сараджова изпълниха тематична песен. В стихотворна форма по-големите ученици дадоха ценни съвети на първокласниците. Трима ученици разиграха известното стихотворение на Петко Славейков – „Пенчо бре, чети“. Представител на родителите поднесе поздравления към директора, учителите и учениците. Малчуганите от първи клас поздравиха с вокално изпълнение. Празничната програма завърши с изпращане на училищното знаме. Г-жа Дурчева плисна менче с вода и жито и пожела „На добър, час“. Кметът Даулов удари първия училищен звънец. Най-малките ученици пуснаха балони в небето и за първи път прекрачиха прага на училището, водени от по-големите ученици. Учебната година започна с много трепет и вълнение.

Публикувана на: 2021-09-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"