Пречи ли община Златица на местния си бизнес?

 

Възможно ли е кметът и общинската администрация в община Златица да възпрепятстват работата на малък местен бизнес? По думите на собственика на местно заведение това категорично е така, но кметът на общината Стоян Генов отрича такова твърдение. Николай Минов твърди, че кметът и служители от общинската администрация в Златица изпращат непрекъснато сигнали до РЗИ, ХЕИ, БАБХ и други институции, които да извършват проверки в обекта му. По думите на Николай чашата на търпението му е преляла, когато кметът Стоян Генов с писмо е поискал от енергоснабдителното дружество да спре електрозахранването на обекта.

/Интервю Николай Минов/

Обектът на Николай Минов съществува от 22 години. Той е последният му собственик и чрез този си бизнес изхранва цялото си семейство, като с личен труд работят всички – и той, и съпругата му, и възрастната му майка. Николай попада и в категорията на хора, които имат нужда от социална подкрепа, тъй като е човек с увреждане и ТЕЛК. Показа ни и подписка на хора, които искат заведението му да продължи да работи. Там има подписите на над 1000 човека.

В същото време има регистрирани сигнали от живущите в близките кооперации за шум, миризми и нарушаване на спокойствието.

Договорът за наем върху общинската земя е изтекъл в края на месец септември миналата година. Николай е поискал от община Златица договорът му да бъде продължен или да се яви на търг, но искането му е отклонено. В същото време общинският имот е в списъка на имотите за отдаване под наем като площ за озеленяване. Има и взето решение на Общински съвет Златица за насрочване на търг за този имот, но същото е върнато от областната управа.

/Интервю Любомир Цветков – председател ОбС-Златица/

Според кмета Стоян Генов голяма част от площта на обекта е доизградена незаконно и за нея не заплащан наем от години. Кметът твърди, че не желае да пречи на местния бизнес, стига дейността да е напълно законна. Той сподели, че не би желал да носи отговорност за последствия от евентуални инциденти при не напълно законни обекти.

/Интервю Генов/

Кметът Генов обеща, че ако общинските съветници решат да се проведе търг за този общински терен, то той ще изпълни това решение.

 

Публикувана на: 2023-01-06
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Възнамерявате ли да участвате в правителствената програма за подпомагане на изграждането на фотоволтаични централи за домашни цели?
Да, ще се възползвам от програмата
Да, но ще го направя самостоятелно
Не, няма да се възползвам от програмата
Нямам мнение по въпроса

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"